Tuesday, July 24, 2007

Het koersinzicht van Yasmine

De bom is ontploft in de Tour de France. De Kazach Alexandre Vinokourov (Astana) heeft zaterdagavond, na zijn zege in de tijdrit, bij een dopingcontrole positief getest op bloedddoping. Dat lees ik op alle nieuwssites.

Gisterenavond liet zangeres/presentatrice/mediafiguur Yasmine in het programma Tour 2007 - niet gehinderd door enige kennis van zaken - nog eindeloos de loftrompet te schallen over de wielrenner. 'Een fantastische wielrenner en mijn absolute lieveling', klonk het de hele tijd. Minder dan 24 uur later werd de zangeres ingehaald door de geschiedenis. Het zal je leren in een wielerprogramma te zetelen, terwijl die sport je langs geen kanten interesseert. Morgen zitten Gène Bervoets en Greet De Keyzer in het programma. Benieuwd wat voor interessante wielerinzichten ze ons te vertellen hebben.

Update - 25/07/07 - 23.34 uur 's nachts : Zonet bericht L'Equipe dat Rasmussen door zijn ploeg Rabobank uit de Tour is gezet. Andere nieuwssites en ook VRTNieuws en Teletekst namen het bericht snel over. Op het laatavondjournaal van de VRT heb ik het nog niet gehoord. Enkel het Nederlandse Tour Journaal bericht over het vertrek. Ongeveer een half uur geleden voorspelden Bervoets en De Keyzer dat Rasmussen 'zeker' ging winnen. Misschien wordt het tijd om Yasmine nog eens uit te nodigen...