Tuesday, September 11, 2007

Radio Nowhere

Wat moet je vandaag nog doen om als radiostation je waar aan te prijzen? Geen klein bier, getuige de twee campagnes die de voorbije dagen op ons werden losgelaten. Radio Donna sloeg samen met Randstad de handen in mekaar en liet een luisteraar enkele weken vervangen op zijn werk. Benieuwd wat ze zouden gedaan hebben mocht ikzelf, of een van mijn naaste collega's die wedstrijd gewonnen hebben. Al magde Randstad-medewerker in dat geval wel kiezen uit het dossier printing, IT Management software of supply chain in het vakblad Smart Business Strategies.

Helemaal crazy is de actie van grote opponent Q-music die een ruimtereis weggeeft. In al dat geweld is de actie van Studio Brussel, dat in samenwerking met Gamma, een kot inricht maar klein bier. Maar door de interatie van StuBru-presentator Thomas De Soete in de spot zelf vind ik deze actie misschien nog wel zelfs de meest verregaande van allemaal. Net alsof Stef Wauters vlak voor zijn eigen VTM-nieuws even in de Dash reclamespot/soap zou opduiken.

Nu we toch bezig zijn: diezelfde De Soete insinueerde onlangs, in een interview met Jean-Marie Pfaff, nog dat Michael Schumacher nog altijd F1-pilot was, terwijl de man al meer dan een jaar geleden zijn afscheid aankondigde. Misschien komt Thomas De Soete wel net terug van een reis in de ruimte.