Wednesday, March 31, 2010

Chiquita gaat in nieuwe boekenTerwijl online winkels als Amazon en Bol.com tweedehandse boeken aan de man brengen, biedt boekenketen De Slegte net nieuwe boeken aan op zijn site. Afwachten of het initiatief ook succes zal kennen.

De keten van tweedehandsboekenwinkels met 27 vestigingen in Nederland en Vlaanderen, gaat op zijn website 80.000 nieuwe titels aanbieden. Het aanbod is ook enkel bestemd voor de website. De Slegte doet het niet voor niets. Want ondanks de crisis zit de boekenverkoop in de lift, al zijn het toch vooral de bestsellers à la Stieg Larsson die dit bewerkstelligen. Namen die we ook meteen op de site van De Slegte aantreffen.

Vraag is natuurlijk of de merknaam De Slegte sterk genoeg is om mensen ertoe aan te zetten er hun nieuwe boeken te gaan kopen. Ikzelf associeer de keten toch vooral met de tweedehandse boeken die ik er vroeger als student ging kopen. En moest ik ook denken aan de poging van Chiquita om ooit sinaasappelen te verkopen. Maar wat ze ook deden: ze smaakten altijd naar bananen.