Monday, July 19, 2010

No fucking specialDe Amerikaanse regisseur David Fincher, bekend van onder meer 'Se7en' en 'Fight Club', gebruikt een nummer van het Aarschotse meisjeskoor Scala in de trailer van zijn nieuwe film 'The Social Network'. Het gaat om een versie van de Radiohead-klassieker 'Creep'.

De Amerikaanse zender PBS nam in april in het Brugse Concertgebouw een concert op van Scala en zendt dat binnenkort uit, en de nieuwe David Fincher-prent - gebaseerd op het boek 'The Accidental Billionaires: The Founding of Facebook' - is een van de belangrijkste releases van het najaar. In mei werd de vraag via de site gesteld of hun versie van 'Creep' gebruikt mocht worden voor een film.

De plaatsnaam Hollywood onder de signatuur was reden genoeg om de aanvraag door te spelen naar de Amerikaanse agent van Scala. Die kwam er al snel achter dat het om Fincher ging. Zes weken later moest het koor opnieuw de studio in voor een opname zonder de 'fuckings' uit het origineel.

De trailer ging vorige week in première in de Amerikaanse bioscopen. Hij gaat vooraf aan alle vertoningen van 'Inception' en dat betekent dat hij vorig weekend alleen al door 20 miljoen Amerikanen werd gezien.