Saturday, December 18, 2010

Na de cocktail: het HotelIn Las Vegas heeft het spiksplinternieuwe Cosmopolitan Hotel zijn deuren geopend. Het hotel heeft twee torens, een met 40 verdiepingen, een andere met 42. Deutsche Bank, de eigenaar van het hotel, heeft in totaal 3,9 miljard dollar geïnvesteerd in dit 3.000 kamers tellend megahotel. Deutsche Bank 'erfde' het hotel nadat de vorige vastgoedontwikkelaar zijn financiële verplichtingen niet langer kon nakomen.

Cosmopolitan klanten af te snoepen van andere reuzenhotels in de buurt, waaronder het Bellagio en het MGM Grand. In het laatste overnachtte ik ongeveer een tiental jaar geleden.

Het Cosmopolitan beschikt over 3.000 luxekamers en suites, een luxe-shoppingmall, drie zwembaden, 11 restaurants en natuurlijk ook ... een casino. Overnachtingen vanaf 300 dollar (227 euro)per nacht.

De staat Nevada gaat door moeilijke tijden. Vergokte de doorsnee bezoeker in 2008 gemiddeld nog 532 dollar aan de goktafels op en rond de wereldberoemde Strip, dan was dat bedrag vorig jaar al gezakt tot 482 dollar.