Sunday, January 18, 2009

Halo ShrekHet was eind 2001. De as van het WTC smeulde nog na en Jeffrey Katzenberg , CEO van filmmaker DreamWorks Animation, zat met de handen in het haar. Het vervolg op zijn succesvolle animatiefilm Shrek zat in het slop. De schaarse werkkrachten waren elders in de VS aan de slag. Reizen bleek na 9/11 ineens gevaarlijk.

De wanhoop bij Dreamworks bleek uiteindelijk de komst van een nieuw videovergadersysteem dat mensen over de hele wereld bijeen bracht alsof ze op enkele meters van mekaar zaten. Het productiebedrijf had zich namelijk tot HP gewend en samen ontwikkelden ze Halo, een concept dat virtueel vergaderen mogelijk maakte.

Ik zag het systeem de voorbije zomer aan het werk bij HP in Silicon Valley (in een videoconferencing met iemand uit Houston), en was aangenaam verrast hoe nauw virtueel vergaderen vandaag al bij echt vergaderen aanleunt. Ook het Polycom-systeem dat Easynet aanbood was netjes, al vond ik Halo een tikkeltje verfijnder. Met dank aan een groene kindervriend met grappige oortjes.