Sunday, March 22, 2009

Internet op kantoorRuim zeven op tien werkgevers legt het internetgebruik op kantoor aan banden, zo blijkt uit onderzoek van Smart Business Strategies. Naast seks en illegale muziek botsen ook chat en Facebook meer en meer op bezwaren. Meer werkgevers grijpen in en worden, mede door de economische crisis, strenger.

Het was de eerste alinea van een persbericht dat we vandaag verstuurden, na een gastoptreden in 'De Zevende Dag'. Uiteindelijk bleek de Facebook-angel, en dan vooral op feit dat bijna vier op tien werkgevers het afblokt, de bovenhand te halen. Later besteedde ook journaal aandacht aan het nieuws via een apart nieuwsitem. Een kennis die bij het Journaal werkt, meldde het vandaag via SMS, net vóór het begin van de uitzending.

Internet op het werk leeft duidelijk, getuige enkele deelnemers aan ons onderzoek:

"Ik werk op het ministerie van Financiën: sinds we een e-mailadres hebben, wordt dat door 95 procent van de collega's gebruikt om mopjes, erotische plaatjes en filmpjes door te sturen."

"Streaming van de Tour de France nam alle bandbreedte in. Werknemer is uiteindelijk ontslagen..."

"Bij het stedelijk parkeerbedrijf Parko Kortrijk kunnen we enkel de site van de stad bekijken. E-mails van buiten de stad kunnen niet worden ontvangen."

"De site van het computerblad Clickx is afgeblokt, maar sommige erotische sites zijn wel toegankelijk."