Tuesday, July 14, 2009

'Eternal Moonwalk' verovert de wereldDe Belgische ‘eternal moonwalk’, die radiozender Studio Brussel lanceerde als eerbetoon van Michael Jackson, groeit uit tot een fenomenaal succes. Niet alleen is de moonwalk ondertussen al bijna tien kilometer lang. Vorige week was 'Eternal Moonwalk' al het meest ‘getwitterde’ onderwerp ter wereld en verscheen de site op honderden sites, waaronder die van Britney Spears, Justin Timberlake én CNN.

De site, voor Studio Brussel gecreëerd, nodigt iedereen uit om deel te nemen aan de langste moonwalk ooit. Mensen posten een filmpje op de site waarop ze de bekendste danspas van Michael Jackson imiteren: de moonwalk. Alle filmpjes worden na elkaar gemonteerd waardoor men een oneindige moonwalk te zien krijgt. Overigens behoorlijk verslavend om naar te kijken.

Er wordt op de site dan ook al op allerlei manieren gemoonwalkt: individueel, in groep, met de fiets, met een huisdier, met legoblokjes, met bierglazen of anders. Samen goed voor een moonwalk van zowat tien kilometer. De meer dan een half miljoen bezoekers komen uit 188 verschillende landen. Op Google geeft de 'Eternal Moonwalk' momenteel 313.000 resultaten. Op de website van NBC Chicago wordt het initiatief geroemd als 'the most appropriate and by far the coolest tribute to Michael Jackson'. De 'eternal moonwalk' is de perfecte illustratie dat een steengoed idee op internet een wereldwijde impact kan hebben.