Thursday, August 27, 2009

Evi op GoogleDe reclamespot van Telenet, met een naakte Evi Hanssen in een hoofdrol van enkele seconden, wordt gretig opgevraagd via Google. Evi troeft op Google.be zelfs Britney Spears en Paris Hilton af. En dat wil wat zeggen.

Uit analyse in Google Trends, dat de gebruikte zoektermen in Google in kaart brengt, blijkt dat Evi Hanssen als zoekterm de voorbije week regelmatig opdook in de zoekmachine. Dat had natuurlijk alles te maken met de nieuwe reclamespot van Telenet. Want de boodschap van de spot (zie onder) is duidelijk: wie een digicorder in huis haalt, kan programma's pauzeren en terugspoelen, en als hij goed kijkt dus ook een naakte Evi Hanssen tussen olifanten zien rondlopen.

Uit Google Trends (zie onder) bleek dat op moment van de bekendmaking van de spot het zoekvolume naar de naam van de VTM-presentatrice met factor vijftien tot twintig toenam. Hiermee doet Evi het in ons land sinds kort zelfs beter dan Britney Spears en Paris Hilton, die al jaren traditioneel hoog eindigen als zoekterm op Google.