Thursday, October 7, 2010

"Ik weet wat u denkt"

Een videoboodschap op Youtube is een interessant instrument. U bereikt er al snel veel volk mee. De media pikt er graag op in (een beeld zegt meer dan duizend woorden) en het is vrij makkelijk en goedkoop.

Als het dan nog een min of meer opvallend iets is, helpt het ook een handje. Mede daarom dat het filmpje van Pol Hauspie nogal wat aandacht krijgt. Met een intro die ok lijkt: "Ik weet wat u denkt", zegt Hauspie in het begin van zijn filmpje. "Die man verdient het om de rest van zijn leven in de gevangenis te slijten. Ik heb in mijn leven heel veel slechte keuzes gemaakt, waarvan ik nu zeer veel spijt heb", aldus Hauspie.

Het project dat Hauspie nu steunt, lijkt me minder duidelijik. Het gaat om The Happinessweb, waarvan de website uitblinkt in vaagheid. "Het is een goed doel in de startblokken dat de wereld een stuk gelukkiger kan maken", zegt hij.

Maar als je je filmpje geparodieerd ziet, is dat altijd goed nieuws. Komiek Gunter Lamoot bracht intussen al een parodie op de boodschap van Paul Hauspie. “Ik heb in mijn leven heel veel slechte moppen verteld. Moppen waarvan ik nu zeer veel spijt heb”, klinkt het daar.