Tuesday, January 12, 2010

De browser die al bestond

'Microsoft wil gebruikers van Internet Explorer 6 zo snel mogelijk laten upgraden naar versie acht. De oude browser is acht jaar na de lancering nog steeds de meest gebruikte in zijn soort.'

Het was een bericht op ZDNet en stond ook in Smart Business Strategies. De campagne om dit te bewerkstelligen zorgde voor ophef. Een reclamecampagne voor een nieuwe concurrent van IE8 blijkt gewoon van Microsoft zelf te komen.

Ruim een maand geleden doken berichten op over een 'Belgische browser', die door advertenties op blogs in de kijker kwam te staan. Paladin zou 'snel, veilig en eenvoudig' zijn. De ontwikkelaars, van 'Hoacus Pocus' gaven ook een aantal screenshots vrij van een inderdaad niet bestaande maar knap uitziende browser.

Maar het verhaal hing met haken en ogen aan elkaar. Hoacus Pocus bleek niet te bestaan, evenals de mensen die er voor zouden werken. En deed 'Hoacus' ook niet erg denken aan 'hoax'? Wie vandaag naar de site van Paladin surft, krijgt er snel een video te zien, met op het eind daarvan een bekentenis. 'De blinkende ridder op het witte paard: om een lans te breken voor een andere browser' En dat is dan IE8. Hoezo vergezocht?

Bron: DSO